FLAMENCO A FORDAN TÁNCCENTRUMBAN

    A Flamenco egy nagyon különleges és egyedülálló műfaj. Individuális táncélményt nyújt, általa mégis egy olyan közösséghez tartozhatunk, amelynek gyökerei évszázados múltra tekintenek.

    A tradíció viszont kötelez, így egy ma is élő és folyamatosan változó művészeti ággá fejlődött, melynek elismeréseként az UNESCO 2010-ben felvette az emberiség szellemi kulturális örökségei közé.

    A Flamenco tánc összehasonlíthatatlan bármely más stílussal, hisz egyszerre nőies, lágy, kifejező, szenvedélyes, de ugyanakkor határozott és tüzes. Magával ragadó, átlényegítő, felszabadító élményt nyújtó. Meg van benne mindaz, ami a testnek építő és a Lélek szárnyalását segítő.

    Ajánlott minden korosztály számára, mert nem időhöz kötött. Vele átélhető a tánc nyújtotta öröm és felszabadultság

    A Fordan Tánccentrum színes kínálatában helyet kapó táncstílus különlegessége az óraadók személyisége, akik a műfajt több mint 15 éve közösen tanulják és tanítják az érdeklődőknek.

A Házaspár női tagja – Czipfné Berényi Ágnes –  16 éve kezdett el Flamenco táncot tanulni, Férje pedig – Czipf János – két évvel később csatlakozott hozzá, gitárosként.

Óráik felépítése a műfaj alapjainak lerakásával indul – ritmusok, kar-, kéz-és lábtechnika, a különböző Flamenco stílusok megismertetése, stb. -, melyet a táncolható koreográfiákig építenek. Mindezt élő gitárzenei kíséret támogatásával.

Ha egy életre szóló táncélményre vágysz, Te is a Flamencot válaszd!

Lelkes és kitartó hozzáállással lehetőség van az óraadók fellépésein is részt venni.

Bővebb információ: 30/279-7353, pecsi.corazon.flamenco@gmail.com